Všechny recepty : Masové pokrmy : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Řízky na bílém víně

Křehké telecí řízky marinované ve víně a citronové šťávě, osmažené a podávané s omáčkou


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 80 / 1 porce
Kalorie: 131 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Řízky na bílém víně: Křehké telecí řízky marinované ve víně a citronové šťávě, osmažené a podávané s omáčkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Řízky na bílém víně

Potřebujete potraviny:
Víno bílé suché: 125 ml
Citróny: 2 ks (nastrouhaná kůra z 1 ks +vymačkaná šťáva)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Maso telecí: 4 ks (řízky po ca. 150 g)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Mísa
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Den předem si připravíme marinádu:citronovou šťávu s nastrouhanou kůrou smícháme v míse s bílým vínem a přes noc do ní naložíme plátky naklepaného masa.Mísu přikryjeme a uložíme do lednice.

Krok 2: Druhý den řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a na pánvi na oleji je z obou stran dozlatova osmažíme. Poté řízky vyjmeme z pánve a dáme stranou.

Krok 3: Do pánve vlijeme zbytek marinády, osolíme, opepříme, zamícháme a lehce povaříme.

Krok 4: Maso vložíme do omáčky a necháme v ní uležet.Řízky s omáčkou servírujeme nejlépe s bramborovými hranolkami či kroketami.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Šimon, zítra Vlasta