www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Rybí placičky

Osmažené placičky z rybího masa, koření a prolisovaných brambor


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 644 / 1 porce
Kalorie: 161 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Treska: 500 g (porcovaná)
Brambory syrové : 500 g
Mléko: 300 ml
Strouhanka: 170 g
Máslo: 60 g
Petrželová nať: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Vejce: 1 ks (rozšlehané)
Sůl
Pepř
Bobkový list: 1 ks
Olej slunečnicový (na smažení)
Tatarská omáčka

Potřebujete náčiní:
Pánev
Menší hrnec
Mísa
Miska (2 ks)

Postup přípravy:
Krok 1: Oloupané a nakrájené brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut do změknutí.

Krok 2: Mezitím dáme do hrnce rybu, přilijeme mléko a přidáme bobkový list a pepř. Rybu vaříme zvolna asi 10 minut.

Krok 3: Rybu vyjmeme z mléka, zbavíme kůže, vykostíme a maso rozmělníme.

Krok 4: Brambory slijeme a dáme do mísy, přidáme máslo a 3 lžíce mléčného vývaru.Vypracujeme na hladkou kaši, do které zamícháme rybí maso,petrželovou nať, osolíme, opepříme.

Krok 5: Do jedné misky nasypeme strouhanku a do druhé rozšleháme vejce.

Krok 6: Z vytvořené rybí směsi rukama vytvarujeme 8 placiček stejné velikosti a obalíme je nejprve ve vejci a pak ve strouhance.

Krok 7: Na pánvi rozehřejeme olej a placičky na něm osmažíme z obou stran dozlatova.

Krok 8: Podáváme teplé se zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :