www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Králičí maso na smetaně

Pečený porce králičího masa ve smetanové omáčce


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 430 / 1 porce
Kalorie: 73 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Králičí maso: 1.5 kg ( králík naporcovaný na 8 dílů)
Vývar drůbeží: 400 ml
Smetana zakysaná: 400 ml
Slanina anglická: 100 g (nakrájená na kostičky)
Citróny: 1 ks (nastrouhaná kůra+vymačkaná šťáva)
Margarín: 3 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (4 utřené stroužky)
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř
Cibule : 2 ks (nasekaná)

Potřebujete náčiní:
Pekáč
Trouba
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Porce masa potřeme citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Maso necháme asi hodinu na míse v chladu odstát.

Krok 2: Na pánvi rozehřejeme margarín a maso na něm ze všech stran opečeme. Přidáme slaninu, cibuli a česnek, osmahneme a zaprášíme moukou.

Krok 3: Do pánve za stálého míchání nalijeme vývar, provaříme a vzniklou omáčku zjemníme částí smetany.

Krok 4: Porce masa vložíme do pekáče, přelijeme omáčkou a pod pokličkou v troubě králíka pečeme asi 90 min. Podléváme smetanou a porce během pečení v omáčce obracíme.

Krok 5: Upečené maso vyjmeme z pekáče a omáčku ještě krátce povaříme se zbytkem smetany. V závěru dochutíme solí a případně přidáním citronové šťávy.

Krok 6: Porce masa nandáme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :