www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Sekaná pečeně

Oblíbený pečený pokrm - plátky ze směsi mletého masa, vajec a koření podávané se zapečenými rajčaty


Čas přípravy: 100 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 635 / 1 porce
Kalorie: 178 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rajčata : 4 ks (omytá, půlená)
Hovězí mleté maso: 250 g
Vepřové mleté maso: 250 g
Vývar slepičí: 250 ml
Vejce: 2 ks
Cibule : 2 ks (nakrájená nadrobno)
Máslo: 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový: 1 kávová lžička
Majoránka: 1 kávová lžička
Petrželová nať: 1 ks (svazek, nakrájená nadrobno)
Houska: 1 ks (starší tvrdá)
Mrkev : 1 ks (oloupaná, nakrájená nadrobno)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Trouba
Pekáč
Mísa
Kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Starší kus pečiva namočíme na pár minut do hrnku studené vody.

Krok 2: V kastrole na rozpuštěné polovině másla podusíme několik minut nakrájenou cibuli, mrkev a petrželovou nať.

Krok 3: Z pečiva vymačkáme vodu, vložíme do větší mísy a přidáme oba druhy mletého masa, podušenou rozmělněnou zeleninu, rajčatový protlak,vejce, majoránku, pepř a sůl.Směs důkladně ručně propracujeme a vytvarujeme do podélné šišky.

Krok 4: Zbytkem másla vymažeme pekáč a sekanou do něj vložíme.Sekanou posypeme kmínem a na pekáč umístíme i půlená rajčata.Pokrm vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

Krok 5: Po půl hodině pečení přilijeme vývar a dále pečeme a poléváme asi 30-45 minut, až je povrch sekané opečen dohněda a maso uvnitř dobře propečené.

Krok 6: Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a servírujeme s upečenými rajčaty. Vhodnou přílohou je bramborová kaše přelitá šťávou z masa.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :