www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kuřecí řízky na červeném víně

Křehké kuřecí řízky podávané s omáčkou z rajčat, cibule, česneku, bazalky a majoránky


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 576 / 1 porce
Kalorie: 149 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kuřecí prsa: 600 g (4 řízky)
Rajčata : 600 g (spařená, oloupaná, nakrájená)
Víno červené: 250 ml (suché)
Cibule : 2 ks (nakrájená)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (3 utřené stroužky)
Sůl
Pepř
Bazalka: 3 ks (snítky)
Majoránka: 3 ks (snítky)
Bobkový list: 1 ks

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Řízky okořeníme solí a pepřem a vložíme na pánev do rozehřátého oleje. Osmažíme je dozlatova z každé strany asi 5 minut.Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou.

Krok 2: Do pánve vložíme cibuli a česnek a krátce za stálého míchání osmažíme.

Krok 3: Přidáme nakrájená, slupky zbavená rajčata, bobkový list a zalijeme vínem. Omáčku povaříme asi 10 minut.

Krok 4: Přidáme otrhané lístky bazalky a majoránky, dochutíme solí a pepřem.

Krok 5: Řízky vložíme do omáčky a necháme uležet.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :