www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapečený losos s řeřichovou zálivkou

Filety z lososa zapečené s rozmixovnou řeřichou, rajčaty, cibulí, česnekem a smetanou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 671 / 1 porce
Kalorie: 131 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Losos: 4 ks (filety)
Rajčata : 2 ks (nakrájená na kolečka)
Cibule : 2 ks (nasekaná)
Smetana na vaření: 4 polévkové lžíce
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Řeřicha: 1 ks (svazek, omytá, nasekaná)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Trouba
Pekáč
Kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Rybí filety zbavíme kůže a přemístíme na talíř. Potřeme je olejem, osolíme,opepříme, přiklopíme a vložíme na půl hodiny do lednice.

Krok 2: Příprava zeleninové směsi: svazek řeřichy uvaříme, rozmixujeme s česnekem a trochou olivového oleje.Vmícháme cibuli a rajčata, osolíme, opepříme.

Krok 3: Filety poklademe na vymaštěný pekáč,navršíme na ně zeleninovou zálivku a zalijeme 4 lžícemi smetany na vaření.

Krok 4: Rybu pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě a teplou podáváme nejlépe s vařeným bramborem.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :