www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapečený špenát se smetanou

Špenát dušený a zapečený se smetanou, kořením a parmezánem


Čas přípravy: 25 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 231 / 1 porce
Kalorie: 100 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Špenát zmrazený : 750 g (vymačkaný)
Smetana zakysaná: 125 ml
Máslo: 45 g
Sýr parmezán: 2 polévkové lžíce
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Mísa zapékací mělká
Trouba
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Špenátové listy zbavíme přebytku vody a nakrájíme. Vložíme je na rozehřátý tuk na pánev a chvíli mícháme a dusíme.

Krok 2: Do špenátu nalijeme polovinu smetany, přidáme parmezán, sůl a muškátový oříšek.

Krok 3: Směs vložíme do mělké zapékací mísy, zalijeme zbytkem smetany a několik minut zapékáme, až povrch lehce zhnědne.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :